5 - bezin

eer ge begint!!
BDSM... iedereen vult het anders in, elk persoon bekijkt het anders. Voor de een is het een spel, voor de ander een nood, nog anderen zien het als leefwijze.
Het is super als beiden op dezelfde golflengte zitten. Als beiden naar eenzelfde doel streven. Het wordt iets complexer als elk een ander standpunt heeft. En het wordt al helemaal moeizaam als een wannabee zich een Dom acht.
Wil je een Dom zijn? Heb je dominante gevoelens? Kan je iemand domineren? Wil en kan je er de nodige tijd aan besteden? Stel jezelf es die vragen vooraleer je verder gaat. Informeer je via het internet, lees ervaringen van subs en Doms, contacteer subs en Doms, ga in gesprek, vraag uitleg, vraag naar ervaringen, vraag om es een sessie bij te wonen.
Wil je verder? Er zijn munches en workshops over het hele land waar je heen kan. Leer de ervaren BDSM'ers kennen. Vraag een betrouwbare, bij voorkeur oudere Dom, of hij je onder zijn hoede wil nemen, om je de kneepjes aan te leren. Vraag of je es met zijn sub mag spelen bij wijze van intro.
Durf toe te geven als je iets niet weet. Durf te vragen hoe je het anders kan aanpakken. Laat je leiden door ervarings-deskundigen. Sta open.
Stel je open! Heb geen schrik om je gevoelens bloot te geven. Dan pas kan je een ander aanvoelen, want ook dat is een belangrijke factor in het ganse BDSM-gebeuren.
Een Dom en een sub kunnen, en gaan heel intiem met elkaar omgaan. Er wordt een vol vertrouwen gevraagd, er is een intensiteit om u tegen te zeggen, je moet elkaar aanvoelen. Ja elkaar, ook de sub moet aanvoelen als ze te ver gaat naar de Dom toe. De Dom moet de sub aanvoelen als die al dan niet haar grenzen heeft bereikt.
Ik kan hier nog zo veel omschrijven en beschrijven toetsend aan mijn eigen kleine ervaringen. Kleine maar intense ervaringen, positieve en negatieve gebeurtenissen.
Ik wil vandaag vooral meegeven dat er gevoelens aan te pas komen. Emoties. Soms diepgaande gevoelens, die als serieus aanzien moeten worden, die gerespecteerd moeten worden! Als dat niet gebeurt, zit er iets fout.

2 opmerkingen:

  1. Heel waar, maar jammer genoeg zijn zelfs sommige van de grootste Dom's te klein om toe te geven dat ze iets niet kennen.
    Aspen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit terwijl je door toe te geven iets niet te kennen alleen maar kan groeien.

      Verwijderen