24 - kerstwensen


Dear Santa,

Uw vriend, de Sint heeft al enkele verlangens van mij ingewilligd. Waarvoor dank. Meester heeft mij enige tijd geleden een lekkere massage gegeven. En deze week heeft Hij mij een pracht van een corset gekocht. Ik heb meer mogen krijgen dan ik voor mogelijk hield.

Ik heb voor u dan ook geen lijstje met materiƫle spulletjes. Al heb ik toch een wensenlijstje te delen.

Kerst, is sinds een 2tal jaar een voor mij aangename periode. Waarom? Ik ben als mens gegroeid. Ik ben uit het donkere dal gestapt, en bekijk (bijna) alles door een roze bril. Gelukkig heeft het dus niet gesneeuwd. Stel je voor, roze sneeuw :-)
Kerst,
in de winkelstraten heerst een gezellige drukte, kerstmuziek brengt de mensen ietwat dichter bij elkaar. Ook bij mij thuis gaat het er warmer aan toe. De lichtjes in de kerstboom branden, er staan overal kaarsjes in het rond. De kachel maakt het lekker warm. 's Avonds als het donker is, gaan de rolluiken naar beneden, en dan is het helemaal aangenaam. Gedempt licht, kaarsjes, tv op en lekker cocoonen in de zetel.
Of de kindjes nu thuis zijn of niet. Ik geniet er wel van.

Dit jaar ben ik met kerst alleen thuis. En nee, ik vind dit helemaal niet erg. Integendeel!
Ik ga straks naar de winkel om wat hapjes, en vanavond wordt dat dan verorberd terwijl ik voor tv zit. De hond naast me in de zetel, de poezen op de rugleuning van de zetel. Laat mij maar genieten van rust en stilte.

Beste Kerstman,

Ik wil iedereen die rust en stilte toewensen, iedereen die er nood aan heeft. Niet enkel de lichamelijke rust. Maar de psychische rust. Niet enkel de huiselijke stilte. Maar de stilte in het hoofd. Het niet doemdenken.
Ik wil iedereen gezelligheid en warmte toewensen. Iedereen die er naar verlangt. Niet enkel de huiselijke gezelligheid en warmte. Maar wel menselijke gezelligheid, menselijke warmte. Een knuffel, een schouderklopje. Een troostende schouder, een ondersteunend draagkracht.
Ik wil iedereen tevredenheid en gelukkig zijn toewensen. Iedereen die zich tekort gedaan voelt. Niet omdat het moet. Maar omdat men zich neerlegt met elk zijn eigen situatie, wat die ook is. Een tevredenheid met een simpele warme tas koffie. Een gelukkig gevoel omdat men toch een dak boven zijn hoofd heeft.
Lukt het u dit jaar beste kerstman, om elke mens op aard, groot en klein, dik en dun, arm en rijk, vreugde en voorspoed te brengen? Lukt het dit jaar om mensen tevredenheid te geven?
Het zou mij alvast veel plezier doen, om te zien hoe anderen met kleine dingen toch een warm gevoel mogen ervaren.
Mij hoeft u dit alles niet te geven, ik ben reeds een tevreden persoontje.
Maar misschien, beste kerstman, misschien kunt u mij een rem geven. Een rem, om mijn brat-streken wat af te remmen. Daar kan ik mijn Meester alleen maar blij'er van maken.

warme groetjes,
doerga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten