12 - psychologie

Gevoelens en emoties, het kan een grote impact hebben op het dagdagelijkse leven, op je relatie, op je gemoed. Dat ondervind ik zelf dagelijks.
Situaties kunnen heel wat teweegbrengen, kunnen gevoelens en herinneringen losmaken. Wat doe je er dan mee? Pak je het aan? Of vlucht je er voor weg?
Het gemakkelijkst is vluchten. De rug toe keren en vluchten. Diep wegstoppen, pijn negeren. Wat je immers niet voelt, kan je niets doen. Wat je niet kent, kan je niet missen.
Maar wat je niet kent, is dat dan geen tekort? Als je al die warme gevoelens uit de weg gaat? Waar vind je dan de zin van het leven? Lijkt het dan niet of je leven wordt van hierboven geleid, precies of je bent zo een poppetje aan draadjes en stokjes.
Pak je dan niet beter alles in handen? Ja, ik geef toe, het is de moeilijkste weg. Maar een weg die naar voldoening leidt. Tijdens die weg ga je vallen en opstaan. Het is een heuse therapie, het vergt heel veel kracht en inspanning. Je stoot tegen onbegrip. Maar geloof me, ook dit heb ik ondervonden, de weg leidt naar voldoening!
Communicatie, nog zo een belangrijk aspect. Wees open. Wees open over wat je voelt en hoe je het ervaart. Dat lost al veel op. Laat anderen toe je hierin te helpen.
Tracht positief ingesteld te zijn. Het glas is immers altijd halfvol.
Aanvaard. Aanvaard situaties. Soms is het beter er je bij neer te leggen dan ertegen te vechten. Waarom een berg beklimmen als het makkelijker is om er rond te gaan?
Streef niet naar perfectie. Dat is niet vol te houden.
Durf vooral aan te geven hoe en op welke manier je iets al dan niet wil. Dans niet naar een ander zijn pijpen.
Breek open, stel je open. Voel! Leef!

Waarom heb ik het hierover? Waarom dit stukje diepte?
Omdat ik uit alles iets leer. Idem uit mijn 'relatie' met DI.
Ik ga niemand verwijten, noch mezelf de hemel inprijzen. DI is een heel gesloten persoon. Dat botst met mijn openheid. Ik kom in conflict. Oppervlakkig versus diepgang, gesloten versus open, overgiet dit met verschillende verwachtingspatronen, en je krijgt meerdere conflictsituaties.

DI heeft voor zichzelf heel wat demonen uit te roeien. Dan pas kan hij, volgens mij, verder. Dan pas kan hij zich openstellen voor echte liefde, ware gevoelens, diepe emoties. Hij moet dit echter eerst zelf gaan inzien.

Ik heb het er moeilijk mee. Ik kan niet met DI om. Ik kan hem niet helpen, ik kan hem niet openbreken, ik geraak niet voorbij zijn muur. Vandaag is de twijfel me opnieuw overvallen. Mijn verwachtingen liggen te hoog naar hem toe. Wij kunnen elkaar niet voldoen. Hij kan mij niet voldoen wat betreft bdsm, ik voldoe hem niet op een totaal andere manier. Waarom dan in godsnaam op dit elan verder gaan? Waarom onbevredigd achterblijven? Waarom grijpen naar het vertrouwde, waar je niet kan op verder bouwen?
Opnieuw heb ik gebroken met DI.
Ik heb nood aan openheid, diepgang. Begrip en aandacht. DI gaf wat hij kon. Het is voor mij echter niet voldoende.
Weet ge... Ik vind het zo erg. Ik ben er van overtuigd dat ik hem nog niet helemaal gezien heb zoals hij werkelijk is. Hij wil zich echter niet openstellen, of helemaal tonen aan me.

Wat haal ik hieruit?
Wel,
ik heb een mentaal en fysiek sterke Dom nodig, die mij weet te handhaven. Brat zijnde, kan ik het iemand nogal es moeilijk maken. Ik zoek grenzen, ik ga testen. Ik heb iemand nodig die consequent is, die me weet aan te pakken. Iemand met veel geduld, en incaseringsvermogen. Een ervaren Dom, die weet te hanteren.
Er moet een fysieke aantrekking zijn, ik wil me helemaal mogen en kunnen geven. Uiteraard is die 'klik' ook niet onbelangrijk. En verder, de basis bouwstenen als vertrouwen, openheid, veiligheid, ...
Heel graag wil ik me volledig geven, dit kan veel tot alles omvatten, afhankelijk hoe zowel de Dom als ik dit aanvoelen, aankunnen. Richting 24/7 gaand. Een constante beschikbaarheid. Controle,... Mijn kids komen echter steeds op de 1e plaats, altijd en overal. Indien 24/7 zal dat in alle subtiliteit moeten gebeuren als er anderen in de buurt zijn.

Zoals ik zei, ik leer enkel uit mijn ervaringen, ik bekijk het positief!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten