14 - Hoe begin je aan een real D/s . informatief

Naar aanleiding van de post 'Hoe begin ik aan een real D/s' op fetlife https://fetlife.com/groups/25736/group_posts/4798571, in de groep durf te vragen, en omdat ik het zelf ook wel interessant vind, heb ik besloten, te trachten een samenvatting te geven ervan.
Grotendeels voor mezelf. Ook naar andere Dominanten en onderdanigen toe.

Onlangs is mij een date geweigerd, omdat ik een neutrale plaats vroeg om af te spreken. Ik zal de enige niet zijn hierin. De tips lezend, ben ik blij goed gehandeld te hebben door niet in te gaan op zijn vraag bij mij of bij hem thuis af te spreken. Ik moet echter eerlijk toegeven, dat ik niet altijd op een neutrale plaats afspreek. Het hangt allemaal af hoe het mailcontact loopt. En welke persoonlijke gegevens ik al dan niet krijg. Ik volg heel sterk mijn intuïtie in alles. Het getuigt, volgens mij, alleen maar van respect, om aan de wensen van zowel de Dominant als de onderdanige te voldoen.

De tips zijn geen absolute waarheden, wetten of voorschriften, zie het als richtlijnen.
De tips kunnen zowel door de Dominant als de onderdanige gebruikt worden. Ook Dominanten kunnen immers risico lopen tot gebruik/misbruik.

Hoe begin je een real D/s?
enkele tips...
eerst en vooral: er is geen one true way, volg je gevoel, have fun! Verstand en gevoel zijn belangrijk, dit blijft steeds gelden.
Een ontmoeting is persoonlijk, niet D/s gericht.
Zowel de Dominant als de onderdanige kunnen in chatgesprekken ontzettend gemanipuleerd worden doordat er subtiele dingen gevraagd worden die achteraf als "weten" onder de neus kan geschoven worden.

Doe een 'safetycheck' in de zin van iets meer informatie over de betrouwbaarheid van de persoon die je leert kennen. Maar vorm altijd je eigen beeld in het kennismakingsproces met diegene en laat niet je beeld vormen door anderen!
Begin met gewoon wat te mailen met de persoon in kwestie? Spelen moet niet direct. De meesten hebben tijd en willen niet snel scoren ... waarom de haast? Stel gewoon vragen via mail, bestudeer het antwoord en vraag meer uitleg als je iets niet snapt (cross check wat er bedoeld wordt, met wat je op het net kan vinden)

Zorg voor een safety net. Neem iemand in vertrouwen en vertel waarom je afspreekt, met wie je afspreekt (vraag zijn/haar gegevens) en geef die door. Zeg waar je afspreekt en hoe laat, houdt tussendoor contact (app of sms), ga je naar een andere locatie, omdat het gezellig is geef dit ook door. Wat je ook kan doen, is een verwachte eind tijd aangeven en contact opnemen als je op terugreis bent.
Als het lastig is om een vertrouwenspersoon in je familie/ vriendenkring te vinden kun je ook iemand die je kent via fetlife inlichten. Evt vraag je een vertrouwenspersoon mee, die op de achtergrond alles volgt. Je spreekt af met iemand die je niet kent, dus wees voorzichtig. Als een Dominant dat zelf niet aanraadt of accepteert is het een absolute no go!

Een Dominant zal zelf altijd eerst aansturen, als de tijd er rijp voor is, op een ontmoeting.
Een eerste afspraak is op basis van gelijkwaardigheid. Het hoort zeker niet dat een Dominant iemand direct als sub of slavin behandeld.

Als de Dominant ongevraagd over keuren begint kan het zijn dat de Dominant ermee bedoelt kijken of beiden bij elkaar passen. Dan kan de Dominant er ook tegen dat de onderdanige ook kijkt of beiden passen, sterker nog, een Dominant zou niet anders moeten willen. Als een Dominant enorm gaat steigeren op het moment dat de onderdanige het keuren als iets wederzijds pareert, kan dat een enorm slecht teken zijn. Zoiets doe je alleen als je dat alletwee zo wil.
Een keuring zou kunnen inhouden, kijken hoe je er qua gezicht en lijf, dus fysiek uit ziet. Dat kan gewoon tijdens een drankje en een gesprek in een openbare gelegenheid. Keuring op de eerste indruk. Stem als onderdanige vooraf niet in met een keuring van de Dominant. Indien de onderdanige de Dominant niet ziet zitten, is er geen druk van een belofte. Mocht de onderdanige de Dominant toch geweldig blijken te vinden, dan is het nog vroeg genoeg om te vragen "Wilt u me alstublieft keuren?" Het is een aardige test om te zien hoe de Dominant omgaat met 'nee'.
Bij twijfel NOOIT afspreken. Als de Dominant tegenstribbelt nadat de onderdanige duidelijk aangeeft dat die hem/haar ergens prettiger bij voelt, haak af. Als de Dominant de onderdanige onder druk probeert te zetten dat de onderdanige misschien een 'faker' is, haak af! Volg altijd je gevoel, bdsm doe je samen en pas als je duidelijke afspraken hebt gemaakt, kan de onderdanige de controle uit handen geven, en kan de Dominant de controle in handen nemen.
Ontmoeten de Dominant en de onderdanige elkaar, volg het gevoel. Als er twijfels zijn, laat het duidelijk merken. Als de Dominant ongeduldig of gefrustreerd reageert, in plaats van rustig een stapje terug te nemen en de onderdanige de tijd geven om hem/haar op zijn/haar gemak te laten voelen, kap het dan af.

Ontmoet elkaar op een plaats waar het voor zowel de Dominant als de onderdanige comfortabel is, op een locatie die de onderdanige kent, of waar de onderdanige de weg kent. Een eerste ontmoeting vindt best plaats op neutraal terrein, een openbare gelegenheid, waar meerdere mensen zijn. bv Een koffie'tje drinken in een brasserie. De neutrale setting zorgt ervoor dat beiden makkelijk praten en een goed beeld krijgen bij of er enige chemie en gemeenschappelijke grond is. Een eerste gesprek hoeft niet over BDSM te gaan, houd het vanilla-setting. Wees als zowel de Dominant als de onderdanige duidelijk over dat wat je wel en niet wilt tijdens de eerste afspraak. Niets zo belangrijk voor een Dominant om het vertrouwen van de onderdanige te verkrijgen als hem/haar daarvoor ook de nodige tijd en ruimte te geven. De Dominant en de onderdanige zien elkaar in levende lijve. Kijk of de klik er irl is. Leer elkaar kennen. Dit kan meevallen, maar kan ook tegenvallen. Wees open en eerlijk in beide gevallen. Bij het tegenvallen, wordt er best snel afscheid genomen. Mocht je dat lastig vinden, omdat je een schuldgevoel krijgt als je snel weggaat, spreek dan van te voren af dat als je de ander niet leuk vindt, je dan na twee drankjes weggaat.
 Bij het meevallen, als alles irl goed voelt, kunnen er meerdere serieuze gesprekken komen.
Als onderdanige laat je je best niet thuis ophalen, je raakt daar zelf , kwestie van niet afhankelijk te zijn van de goodwill van een vreemde om al dan niet thuis te raken .
Probeer tegen het eind van de "date" de Dominant ff  te "strikken" met bepaalde opmerkingen om te zien of die effectief een woord verstaan heeft van alles wat gezegd is, en de moeite deed om dingen te onthouden. De Dominant kan dit evengoed naar de onderdanige toe doen.

Nadien kunnen er concrete afspraken gemaakt worden omtrent het vervolg van de D/s relatie. Is de chemie goed en voelen beiden zich er prettig bij, kan er vrij rap bij de een of de ander thuis afgesproken worden, soms al direct na de drink op dat eerste afspraakje.

Dominanten mogen onderdanigen niet beïnvloeden door meteen hun wil op te willen leggen omdat het "zo hoort". Wat hoort bepaalt de onderdanige. Binnen een D/s relatie kan alles, voor zover het zowel door de Dominant als de onderdanige aanvaard is. Niets moet.

Geniet en laat het gebeuren, zowel voor de Dominant als de onderdanig. Luister naar het gevoel! Als het goed voelt en J/jullie zich goed voelen laat J/jullie dan vooral daardoor leiden. Maar laat een change of plan als onderdanige, altijd aan het safety net weten.

Wat als eerste locatie voor een speeldate kan is een laagdrempelig speelfeest. Het klinkt waarschijnlijk contra-intuïtief om als newbie met een wildvreemd persoon naar een potentiëel doodeng SM-feest te gaan, maar in theorie is de sociale controle op zo'n feest optimaal. Als de persoon in kwestie echt niet spoort, dan is de kans dat hij/zij hier jou iets aandoet kleiner (overigens niet 100% afwezig, want monsters zijn er nu eenmaal overal). Spreek anders af bij een munch. En vraag wat rond, doe huiswerk.

Een eerste keer bondage doen waarbij de onderdanige niet meer los kan is niet ongevaarlijk.

checklijstje met kritische denkpuntjes
1) Dom kan alleen mailen en niet gebeld worden --> heeft vermoedelijk partner en is niet eerlijk: als hij/zij naar haar niet eerlijk is, hoe zal hij/zij naar jou zijn?
2) Dom kan alleen gebeld worden op kantoortijden --> heeft vermoedelijk partner en is niet eerlijk.
3) Dom wil telefoonnummer niet geven voor eerste date --> heeft vermoedelijk iets te verbergen
4) Dom wil adres na 2e of 3e date niet geven --> heeft vermoedelijk iets te verbergen
5) Dom noemt jou met een andere naam of haalt feiten aan die niet gebeurd zijn --> heeft vermoedelijk meer dames/heren waar hij/zij een relatie mee heeft lopen
6) Dom zegt zijn/haar partner het ermee eens is maar er inhoudelijk niet van wil weten --> vermoedelijk niet eerlijk. Stel voor om een keer kort elkaar te ontmoeten om zijn/haar consent te krijgen.
7) Dom doet moeilijk over elkaar een aantal keren vanilla te ontmoeten --> vermoedelijk een jager die snel wil scoren
8) Dom wil niet op openbare plek ontmoeten --> heeft mogelijk iets te verbergen en je begeeft je potentieel in gevaar als je bij X in de auto stapt --> safe-call must
9) Bij de eerste ontmoeting in een openbare gelegenheid stel jezelf de vraag: “Wil ik bij deze persoon vastgebonden, weerloos, naakt en alleen zijn?”
10) Voel je na een paar vanilla ontmoetingen voldoende klik? --> Indien niet: stoppen
11) Dom geeft aan dat dingen zo horen --> onzin: jullie overleggen samen; er zijn geen Grote Wet- en Regelboeken.
12) Dom vraagt niet naar je harde grenzen (die handvol dingen waarover je niet kunt en wilt onderhandelen omdat je daarin geen water bij de wijn wilt en kunt doen) --> vraag ernaar; indien niet geinteresseerd: inpakken en wegwezen
13) Dom vraagt niet naar waar je van droomt op BDSM gebied (soms in vorm sublijst) of geeft niet aan waar hij/zij van droomt --> is dit wel een Dom?
14) Dom geeft eigen harde grenzen niet aan --> vraag ernaar: het kan zijn dat zijn grenzen de jouwe in de weg zitten: hij heeft niets met pijn en jij wilt perse wel pijn
15) Na een aantal malen openbaar wil de Dom bij jou thuis ontmoeten om te Spelen --> wil je dit? Stel dat het mis gaat? Voel jij je dan nog goed in je eigen huis? --> overweeg hotel of openbare VSSM bijeenkomst en zeker safe call
16) Dom verzet zich tegen safe-call (Jij wordt voor en na de ontmoeting gebeld (of belt op een afgesproken tijdstip (doorgeven aan Dom) door een vriend en in het gesprek zit een codewoord dat staat voor “het is goed” en 1 voor “het is foute boel”. Bij het laatste (of het uitblijven van beantwoording) wordt door vriend onverwijld de politie gebeld en naar het adres gestuurd) --> inpakken en wegwezen
17) Dom ziet er shabby uit en is niet verzorgd --> als hij/zij zichzelf al niet eens kan verzorgen, hoe kan hij/zij dan ook nog zorg dragen voor jou?
18) Dom gebruikt veel drugs (drank, pillen, joint) en is niet helder tijdens Spel --> onveilig
19) Dom heeft zijn innerlijke seks-drive of woede niet onder controle en het Spel voelt als ongecontroleerd gedrag --> onveilig
20) Dom wil onveilige seks --> onveilig zonder over en weer controle (2x in 3 maanden) op ziekten (inenting tegen Hepatites A & B is sowieso belangrijk)
21) Dom walst over jou heen voor je gevoel (gaat te snel, te heftig) en dat voelt niet goed --> bespreek het als je kunt of inpakken en wegwezen
22) Dom isoleert je van je familie of van de Scene --> afhankelijkheid kweken is iets wat je samen moet willen
23) Dom geeft aan zelf ook safe-call te willen van zowel jou als hem/haarzelf --> good vibe (ook Doms worden wel eens mishandeld)
24) Dom laat zien dat hij/zij je niet zodanig vastzet dat je er perse niet uitkunt (stel hij/zij krijgt een hartaanval) --> good vibe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten