8 - evenwicht

"Vanavond, hoe laat?" vraag ik hem via skype."Goeie vraag." antwoordt hij. Hij heeft nog een boodschap te doen. "Voorzie tijd he... allee ja, k bedoel, je weet wel." vraag ik. "Ja, tijd is een probleem he." reageert hij. "Jah, tracht het in te calculeren he. Het is niet dat je dagelijks moet tijd maken toch?" vraag ik braaf. "Ik heb je al gezegd, als je 't nie meer haalbaar ziet, zeg het me dan he. Voor mij hoeft het niet..." reageer ik nog. "Hoeft het niet?" vraagt hij. "Nee, k heb geen zin in dwang." antwoord ik. "Heb je nog afgesproken?" is hij achterdochtig. "Nee, ik heb met niemand afgesproken. Ik heb je een belofte gedaan op je vraag, en k ga me er aan houden, het evenwicht is er terug bij mij... geloof je me niet?" Ik voel me wat teleurgesteld dat hij mij niet lijkt te geloven. "Blijkbaar. Hoe komt dat?" merkt hij op. "Goeie vraag... daar kan ik ms een post op de blog aan wijden." antwoord ik hem.

De afgelopen 3 maanden zijn hectisch geweest. Een ware zoektocht naar elkaar denk ik? Een aftasten, wat kan, hoever mag ik gaan, wat is zijn grens. Ik heb mij helemaal laten gaan. Ik werd niet bepaald begrensd door DI. Zijn onervarenheid als Dom, mijn brat zijn, het gaf keiharde botsingen. Ik ging maar door. Grenzen en duidelijkheid zoeken. Ik kon, ik deed. Meermaals heb ik het hem mega-moeilijk gemaakt. Meermaals zijn er harde woorden gevallen, ruzie. Een knipperlicht-relatie.
Komen daar van mijn kant nog es verliefde gevoelens bij, en het hek is helemaal van de dam. Ik vroeg, eiste hem op. Kreeg ik niet wat ik wou, dreigde ik niet alleen, maar zette effectief ook de stappen elders.
Ik voelde mij niet steeds voldaan, ik voelde mij niet steeds geliefd, ik voelde mij niet als ik mij wou voelen. Ik wou, en wil nog, een compleet onderdanig persoontje zijn. Daarmee sta ik al lijnrecht tegenover DI. Hij wil geen relatie, en ziet het bdsm gebeuren niet zoals ik het zie. Ik wil dolgraag het bdsm verweven in een vaste liefdesrelatie. Ik ben me helemaal op hem gaan fixeren, trachten af te dwingen. Hij onderging. Zo moeilijk als ik me voelde, zo moeilijk maakte ik het hem.
Tot een ruime week terug.
Hij wil geen relatie. Dat wist ik nu wel al, maar hij liet steeds openingen. Hij wil geen relatie, maar...
Op die 'maar...' ben ik gaan bouwen. Tot hij mij woordelijk, in mijn gezicht zei, geen relatie te willen.
Voor mezelf was ik al afstand gaan nemen. Ik was mijn hart al gaan sluiten. Het evenwicht leek beetje bij beetje binnen te sijpelen bij mij.
De verliefde gevoelens zijn helemaal bekoeld. Het verlangen naar zowel DI als bdsm heeft een plaatsje gevonden en steekt niet meer dagelijks de kop op. Het evenwicht binnen in mij is hersteld.
Dat laat zich voelen op allerhande manieren.
Voor mezelf, rust in mijn hoofd en lichaam, niet bdsm getinte activiteiten die ik herneem, geen onbeantwoord verlangen, geen mentale pijn. DI zal het allicht ook ondervinden. Ik bestook hem nog amper met sms'en. Gister bv heb ik niets gestuurd. Ik vraag niets meer. Of toch bijna niets meer. Ik leg me neer bij zijn momenten dat hij tijd geeft. Ik ben rustiger naar hem toe. Minder brat...
Het is ws een fase, tijdens het groot verlof heb ik dit ook ondervonden.
Maar het is niet dat de interesse er niet (meer) is. Integendeel. Alleen geniet ik nu van de rust. Ik neem wat mij aangeboden wordt. Ik heb de duidelijkheid gekregen die ik vroeg. Mogelijk komen daar nog meer afspraken en regeltjes bij. Er is een zekere binding.
Zowel DI als ik weten nu waar we aan toe zijn, waar we staan. Een pure D/s verhouding, zonder verliefdheid. Met opening om elk zijn eigen weg te gaan naar een al dan niet vaste liefdes-relatie.
Aangezien van zijn kant geen sprake is van enige vorm van liefdes-gevoelens, koester ik geen hoop meer. Ik creeƫr geen verwachtingen meer. Ik heb geen verwachtingen meer. Het hoeft niet... Het mag!

2 opmerkingen:

  1. Toch blijf ik vinden dat je beter verdient in dit type relatie, maar ik weet ook dat je je hartje was verloren aan Hem en dat dit niet zo makkelijk afgesloten word.
    Fijn dat je rust hebt gevonden, ik hoop dat je er een beter bdsm parcours te wachten staat dan wat je allemaal hebt tegengekomen tot hier toe.. dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thx poppemieke...
      er wordt wel es gezegd, liefde is een werkwoord, ik heb er al eerder over geblogd, relatie is een werkwoord, gelijk welke relatie-vorm.
      Soms moet het kennelijk eerst heel heftig gaan vooraleer er in alle rust kan gebouwd worden.
      Maar ik blijf positief!

      Verwijderen