17 - Wat is een echte Dominant? .txt


Naar aanleiding van een topic op fetlife, die ik hier samengesteld heb gepost, kwam ik bij de vraag,
'Wat is een echte Dominant?' Antwoorden zoekend, nieuwsgierig naar meningen van anderen, opende ik deze topic.
Ik tracht de antwoorden samen te voegen. Er is echter geen unanieme mening.

"Wat is een echte Dominant?"

Wat en wie is nu eigenlijk 'een echte Dominant'?
Wanneer mag en kan je jezelf 'een echte Dominant' noemen?
Waar hoort een Dominant aan te voldoen om als 'echt' bestempeld te worden?
Ik lees hier heel vaak over 'een echte Dominant'. Zo gaat 'een echte Dominant' naar munches. Of 'een echte Dominant' vraagt zelf om af te spreken met een onderdanige. Een 'echte Dominant zus', een 'echte Dominant zo'.
Mag ik er toch nog even bij vermelden, ik houd een blog bij, en deze vraag zal ook daar gepost worden, met een compilatie van de antwoorden. Indien uw liever uw antwoord niet terugziet in de post, gelieve dit er dan duidelijk bij te vermelden. Alle antwoorden komen anoniem in de blog.

Er bestaat geen definitie van een echte dominant. Je kan iemand een geweldige dominant vinden, terwijl iemand anders het een flut dominant vindt. Dat maakt een dominant niet meer of minder echt.
DE echte dominant bestaat niet, de echte sub of slavin ook niet.
Een echte Dominant is iemand die het niet boeit of iemand anders hem/haar een echte Dominant vindt.
Er zijn geen twee Dominanten hetzelfde, net als geen twee subs hetzelfde zijn.
Van nature invloed uitoefenen op anderen en als autoriteit geaccepteerd worden, of simpelweg overheersing.
Iedere sub ervaart de term "echte Dominant" anders en persoonlijk. Zoveel mensen, zoveel meningen. Iedere sub zal zijn Dominant als de "echte Dominant" ervaren.
Een echte dominant is iemand die een echte sub een fijn gevoel (breed begrip) weet te geven. Die dat weet te doen wat de onderdanige wilt. Of die dat nu in- of expliciet wilt. En dus is elke dominant anders, want ook elke onderdanige is anders.
Een dominant is een dominant als er iemand is die hem of haar als dominant ziet.
Wat echt is en wat niet, dat heeft met jezelf en je keuze te maken.
De Dom kan pas zijn ding doen als hij daarvoor een sub/slavin/wicht ter beschikking heeft en van hem of haar zijn waardering verdient.
Echt en natuurlijk is een vorm van dicht bij jezelf blijven.
Dominantie is een eigenschap, eigenlijk maar een klein deel van iemand wat groots kan uitpakken.
Wikepedia zegt: Een dominant binnen de BDSM-wereld is de persoon die een submissive (onderdanige of slaaf) leidt in een seksueel rollenspel, dit hoeft niet zozeer een daadwerkelijk seksuele handeling zijn, het spel kan ook zuiver mentaal zijn.

Het heeft te maken met natuurlijk overwicht. Iets wat " aangeboren" is, wat "in je" zit. Dominantie moet niet verward worden met arrogantie, dit zijn vaak mensen die zich meer voelen dan een ander en zich daardoor " verheven" gedragen.
Iedereen is een echte dominant als hij/zij oprecht gevoelens heeft in die richting.
Een titel krijg je aangemeten op basis van wat jouw mentale en/of fysieke prestaties zijn ten opzichte van diegene(n) met wie je je belevingen hebt, of hebt ervaren. Wellicht dat de ene persoon je dan een echte(re) dominant vind dan de andere persoon.
Dominantie is meer een nurture ding dan een nature ding en niet te vergelijken met geaardheid... Dat te hebben gezegd kan iemand dus imo altijd nog een Dom 'worden'.
Wat iemand een "echte dominant" maakt heeft niks met dominantie te maken, aangeboren dan wel op latere leeftijd ontwikkeld. Of je een echte dominant bent hangt voor 100% af van de sub/slavin/switch, wanneer die persoon jou als een dominant ziet dan ben je het. Aangezien dominantie en onderdanigheid interpersoonlijke gedragingen zijn kan je vrij lastig in je eentje een echte dominant zijn. ;-)
Een echte Dominant is een persoon die liever zelf zijn of haar weg uitstippelt dan de massa volgt. Hij (of zij) denkt zelf na, maakt zijn eigen plan en zoekt zo nieuwe wegen. Dit is iets dat van nature is aangeboren en staat los van leren broek, koffer of hoe anderen op hem reageren of over hem oordelen. Hij durft zijn eigen keuzes te maken en volgt zijn eigen weg. Dit betekent niet dat hij geen rekening houdt met de personen direct om hem heen (partner, kinderen, etc)...maar dit doet hij omdat hij dat zelf wil, niet omdat anderen dat van hem verwachten.
Dominantie is in niet iets wat aangeboren is.
Iemand die verantwoording neemt en volledig bewust is van zijn rol op dat moment. Vooraf, tijdens en vooral erna.
Er bestaat geen goede (of slechte) Dom (of sub) maar hij moet bij je passen.
Je kan proberen om dominant te zijn maar als het niet in je zit, het niet uit jezelf komt (aka genetisch, aangeboren of whatever) dan wordt het en blijft het een spel.
Een Dom weet dat hij te maken heeft met een kwetsbare sub en is daar zuinig op.

Eenieder mag denken wat hij/zij wil en doen waar hij/zij zich goed bij voelt...
ECHT is het feit dat je elkaar respecteert en niet veroordeelt, hoe ver sommige mensen ook gaan. Dat is en blijft hun keuze!

4 opmerkingen:

 1. De eeuwige discussie. Zelfde vraag als: wat is de perfecte echtgenoot.
  Waar ik me helemaal in kan vinden is het volgende: 'Een echte Dominant is iemand die het niet boeit of iemand anders hem/haar een echte Dominant vindt.' En zo kan wederom de discussie opgestart worden.

  Mooi stuk.

  Met vriendelijke groet,
  DT, Dominant

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste DT,
   "je hebt al enige Doms gesleten." krijg ik vaak de opmerking. Nu ja, het was niet mijn bewuste keuze. Maar, ik heb er wel uit gehaald dat elke Dom idd anders is. Waar de ene D het uitstraalt en mij niet kan 'boeien', is de andere bij wijze van spreken een schooljongen, die mij perfect weet te bespelen.
   Perfectie, is relatief. Het is hoe je het zelf invult.
   thx voor je opmerking,

   Verwijderen