12 - wat of wie?.txt

Wie ben ik?
Een single mama van 2 meisjes. Ik heb een redelijk sterk karakter. Als mama ben ik gegroeid om te staan waar ik nu sta. En ik groei nog. Mijn dochters worden groter, en willen of niet, ik moet er in mee. Wat ik met veel liefde en plezier doe. Mijn taak als mama neem ik ernstig. Ik tracht een verantwoordelijke mama te zijn, waar mijn kids kunnen naar opkijken. Ze moeten met hun vragen en geheimen bij mij terecht kunnen. Hun pijntjes en kwaaltjes, hun willetjes en grilletjes, vang ik op.
Ik ben mama voor het leven.

Wie ben ik in de BDSM?
Ik ben een onderdanige. Ook hier komt mijn karakter terug. Ik kan opgeven als iets niet lukt, om dan later terug op te nemen. Ik volhard in wat ik wil. Als onderdanige zit ik nog in een groeiproces. Dit doe ik met plezier en lust. BDSM is voor mij heel belevenisvol, vol emoties, gevoelens, spanning en loslaten. Ik probeer een goede onderdanige te zijn voor Mr. zodat hij trots is op me. Voor Mr. wil ik een lustobject zijn, waar hij steeds terecht kan.
Ik ben onderdanig.

Maar onderdanig zijn heeft veel vormen.

Binnen het wereldje van spanking en bdsm zijn heel wat relatievormen ontstaan. Er zijn verschillende rollen die je kunt vervullen. Want is een sub nu hetzelfde als een bottem, of een slaaf/slavin. Nee dus!

121: paid private session, een betaalde privé sessie van, bv een spanking actrice

18/7: Ook wel 'levensstijl' genoemd. In dit geval beperkt tot de vrije tijd die er is naast de dagelijkse arbeid. Als de onderdanige naar zijn werk gaat is hij "beperkt" vrij in zijn doen en laten. Laat het werd dat toe, dan is de onderdanige, per telefoon, constant beschikbaar. zie ook 24/7 en 'SM-relatie'

24/7: Aanduiding voor een relatie tussen twee mensen waarbij de ene persoon 24 uur per dag, 7 dagen per week onderdanig is aan de ander. Wordt ook wel lifestyle (BDSM) genoemd, om onderscheid te maken met mensen die de gezagsverhouding tussen Dominant en sub beperken tot vooraf afgesproken tijden. Het 'spel' stopt nooit. Dit houdt dus in een BDSM lifestyle, Gorean of TPE zijn voorbeelden van lifestyles. Zie ook Gorean of TPE. Zie ook 18/7 en 'SM relatie'

Actief: Tegenpool van passief. Met actieve partij wordt ook wel gedoeld op de dominant(e).

babygirl, babyboy is een rollenspel waar de sub zich gedraagt en wordt behandeld als een baby. In BDSM-context een rollenspel met moeder/baby. Vaak hebben de subs daarbij een fetish voor luiers, babykleren e.d. Een element wat men vooral ziet in een DaddyDom en infantilisme. De sub voelt en gedraagt zich veel jonger dan men in werkelijkheid is.

being mentored, Een Dom(me) die een (onervaren) sub onder zijn hoede neemt om de sub in BDSM en D/s wegwijs te maken c.q. dingen te leren. Stelt zich over het algemeen eerder op als vriend(in) dan als Dom(me). Het gebeurt ook dat een onervaren Dom(me) zich laat begeleiden door een Mentor. Wat zondermeer een aanrader is dat is om op zoek te gaan naar een mentor. Een vertrouwenspersoon waarmee je kunt praten over de dingen die je tegenkomt, iemand die weet met wie je contact hebt, wanneer je contact hebt. Iemand die je helpen kan in je het bewustwordingsproces, iemand die naar jou luistert zonder bijbedoelingen. Een mentor heeft geen eigen agenda, die is er puur om jou te helpen.

Bottom: Aanduiding voor persoon die in een SM-spel pijn incasseert en/of gebondeerd wordt, maar niet noodzakelijk ook onderdanige gevoelens heeft. Dit woord kom je voornamelijk in Engelstalige gebieden tegen; de Nederlandse betekenis is 'onderdanige' Het tegenovergestelde van bottom is Top. In Nederlandstalige gebieden spreken we gewoonlijk van 'onderdanige' of sub. Bottom wordt voornamelijk gebruikt voor iemand die af en toe de rol van sub op zich neemt, maar verder als gelijkwaardig persoon (naar de Top toe) in het leven staat. Het is een seksuele rol in de SM-scene. De rol behelst het vervullen van de onderworpen, onderdanige, al dan niet gepenetreerde partner tijdens het SM-seksspel. Het staat in direct verband met de rol van seksslaaf tijdens sadistische seksspelen als vernedering, dienen en leiden en die tijdens bondage en spanking. De tegenovergestelde rol heet top.

brat kwajongen Binnen de BDSM levensstijl, wordt de term brat meestal toegepast op een persoon van een onderdanige aard die zich gedraagt ​​of laat problemen om de aandacht te trekken. This is generally frowned upon as it is classed as topping from the bottom and trying to control the situation. Dit wordt over het algemeen afgekeurd omdat het wordt beschouwd als topping van de bodem en proberen de situatie onder controle.

Collared is een term die gebruikt wordt om de eigendom van een partner te tonen. Een persoon draagt ​​een collar als symbool van hun relatie. Sommige mensen voeren formele "collaring ceremonies," uit, die zo effectief hun relatie op een soortgelijke manier beschouwen als een huwelijksceremonie. De standaard vorm van een collar is een zwarte lederen band om de nek en heeft vaak metalen D-ringen toegevoegd om een mogelijke leiband aan te bevestigen.
Halsbanden kunnen worden gebruikt in role-playing games waarbij vernedering aan bod komt, vooral wanneer het gedragen wordt met een riem.

D/s Afkorting van Dominantie/submissie (submissie is onderdanigheid, onderwerping). Wordt hoofdzakelijk gebruikt om een relatie aan te duiden waarin één van beide partners Dominant en de andere partner onderdanig (submissief) is.

Daddydom is een vorm van BDSM die ingaat op het klein voelen van de sub. De sub voelt zich geweldig als zijnde zijn kleine meisje.

Dom, Dominant, Persoon (mannelijk) die binnen een SM-spel of een SM-relatie de actieve, beslissende positie heeft. Het valt aan te raden om, wanneer deze omschrijving op jou van toepassing is en je je schriftelijk (per mail of in een chatroom) voorstelt, het woord 'dom' met een hoofdletter te schrijven. Ter voorkoming van misverstanden over wat je bedoelt ;-)
De Dominant is in BDSM de sadist, degene die de touwtjes in handen heeft, hij bepaalt het spel. De sub mag dan aangeven wat hij/zij wel of niet wil, maar de Dom bepaalt wat er gebeurt, binnen de afgesproken grenzen.

Domina, Domme, Dominante, is de vrouwelijke benaming. De Dominant(e) is iemand die de touwtjes in handen heeft en houdt en tevens de regie heeft tijdens een SM-spel. En dus de persoon die (tijdelijk) de controle heeft over zijn of haar onderdanige. Hij/zij staat boven de sub. In Engelstalige gebieden spreekt men dan ook niet voor niets over Top. Een Dominant(e) heeft het erotisch genoegen om tijdens een spel verantwoordelijk te zijn voor de geestelijke en lichamelijke toestand van de onderdanige. Een Dominant is altijd de actieve partij in een spel.

Femdom Afkorting van female dominance, aanduiding voor SM-spel waarin een vrouw de dominante partij is. Een uitsluitend door vrouwen overheerste maatschappij, waarin in mannen geen enkele zeggenschap hebben en uitsluitend te doen hebben wat de vrouwen ze opdragen.

Gor Stijl van SM-beleving die wordt ingericht naar de fantasiewereld Gor uit de boeken van John Norman.

Gorean (Iemand die SM beleeft) overeenkomstig de fantasiewereld Gor uit de boeken van John Norman.
Gorean lifestyle ook wel Gor genoemd zijn mensen die van BDSM hun leven hebben gemaakt. Deze mensen hebben BDSM geheel geïntegreerd in hun dagelijks leven.

H/D: Huiselijke Discipline, oftewel Domestic Discipline. Huiselijke discipline is een term die gebruikt wordt om een relatie te beschrijven waarin met wederzijds goedvinden discipline aanwezig is. Historisch gezien komen dergelijke relaties steeds weer voor, maar in de meeste gevallen is dat dan niet met wederzijds goedvinden. In landen in het middenoosten bestaan deze relaties nog steeds. In deze context en in onze westerse wereld wordt echter steeds de situatie aangeduid waarin twee volwassenen samen hebben besloten huiselijke discipline in hun relatie te integreren.
In service, verwijst naar het uitvoeren van persoonlijke taken voor hun dominante partner, als onderdeel van hun onderdanige rol in een BDSM relatie. In huishoudelijke slavernij rollen, kan de onderdanige plezier en voldoening krijgen van het uitvoeren van persoonlijke diensten voor hun dominante, zoals het gebruik als een butler, serveerster, chauffeur, dienstbode of houseboy. De tevredenheid van dienstbaarheid wordt vaak gecombineerd met de geneugten van fetisjen , de geneugten van vernedering , of beide. Zichzelf ter beschikking stellen, zorgen voor en het naar de zin maken van de Dom(me) op een actieve manier in brede betekenis. Subs met het verlangen te behagen doen dit heel graag.

Kajira is de term voor slavin in John Norman 's Gor romans. Slaven in de Gorean levensstijl zullen verwijzen naar zichzelf als kajirae. Er bestaan ​​verschillende technieken in de Gorean cultuur om Gorean slaven bijhorend gedrag aan te leren. De taken van de slaaf kunnen niet alleen seksuele slavernij zijn, maar ook de mogelijkheid om een ​​huishouden te onderhouden, het bezitten van artistieke vaardigheden, tot het dragen van een aantrekkelijke outfit. Gorean slavinnen worden gebrandmerkt. Om een slaaf als eigendom van een bepaalde eigenaar te markeren, is de slaaf gecollard met de naam van de eigenaar.

Kajirus, (mannelijke slaven) bestaan ​​ook op de planeet Gor, maar ze zijn met veel minder dan kajirae, ze hebben weinig waarde en verrichten ongeschoolde arbeid, die vaak onder voortdurende bewaking dient uitgevoerd te worden.  Een mannelijke slaaf die gehouden wordt door een vrouwelijke eigenaar wordt gebruikt voor de  slaapkamer plichten 'silk slave "(terwijl de meeste mannelijke slaven op Gor worden gebruikt voor dwangarbeid in het werk bendes). Wanneer een vrije vrouw gebruik maakt van een seksueel kajirus, is hij vaak geketend, zodat hij niet in staat is om haar in zijn armen te nemen tijdens het vrijen. Daardoor deze zou worden beschouwd als een nota van mannelijke dominantie. Sommige vrouwen vermijden zorgvuldig het zoenen van een kajirus bij het maken van seksueel gebruik van hem, omdat ze het vernederend vinden om hun lippen door hen aan te laten raken. Silk slaves zijn over het algemeen veracht door vrije mannen op Gor, en hun soort slavernij wordt vaak beschouwd als nogal onnatuurlijk. Kajiri dragen eerder een band van ijzer.

in chastity, kuisheid

Lifestyle is niets anders dan een levenswijze. Mensen met een BDSM lifestyle doen - soms vrij openlijk - aan BDSM. Het is hun leven zeg maar. Voor hen geldt BDSM 24/7. Dit zie je vaak in TPE en Gorean relaties. Ook wel aangeduid met 24/7: een relatie tussen twee mensen waarbij de ene persoon 24 uur per dag, 7 dagen per week onderdanig is aan de ander. Lifestylers, mensen die hun dominante of onderdanige rol beleven als een 'way of life'.

Masochist(e) is iemand die, in de regel seksueel, genoegen beleeft aan het ondergaan van (erotische) pijn. Pijn die zowel lichamelijk als geestelijk (onmacht) kan zijn. Het is echte pijn maar anders dan die bij een verwonding. Door het vrijkomen van endorfinen in het lichaam raakt de masochist in een (extatische) droomtoestand, soms in subspace. Sommige masochisten komen klaar door het ondergaan van pijn. Het is het beleven van (seksueel) genot aan onderwerping of kleinering, waarbij het de "masochist(e)" erom gaat door de partner te worden verleid/gemanipuleerd en door hem/haar gedomineerd, gekweld of vernederd te worden. Het is een fabel dat masochisten alleen middels pijn seksuele bevrediging kennen. (Wanneer iemand geen behoefte heeft gedomineerd te worden, maar wel opgewonden raakt door pijn, noemt men dit algolagnie.) 

Meester(es) de persoon die binnen een SM-spel of een SM-relatie de actieve, beslissende positie bekleedt.

Onderdanig Dit is de niet-actieve partij in een SM-spel. Degene die de controle over zichzelf, met wederzijdse instemming en binnen afgesproken grenzen, tijdelijk of voor "altijd" heeft overdragen aan de Dominant(e). De onderdanige ontvangt en ondergaat of voert opdrachten uit voor zijn/haar Dominant. De onderdanige is vaak masochist, maar dit is niet perse noodzakelijk.

OWK The Other World Kinkdom, De prive Staat van (Opper-) vrouwen waar de vrouwen oppermachtig zijn en de mannen alleen maar onderdanig mogen zijn. zie ook "irs

Passief is het tegenovergestelde van actief. Met een passief iemand wordt vaak de onderdanige of masochist bedoelt. Het zijn evenwel geen synoniemen van elkaar. Maar een onderdanige zal niet altijd alles passief over zich heen laten komen.

Relsub, onderdanige die er bijzonder veel genoegen in schept een Dominant uit te dagen, te plagen en anderszins te prikkelen tot actie.

R/L Afkorting van real life, ook wel in real life (irl). Betekent zoveel als 'in het echt', ter onderscheiding van online contact.

Rozenceremonie, een aan rituelen gebonden BDSM-huwelijk tussen Dominant en onderdanige, gesloten in het bijzijn van uitsluitend enkele zeer naaste vrienden van het paar. Ontleent de naam aan de witte ontluikende roos en de rode bloeiende roos die resp. sub en Dominant gebruiken om tijdens de ceremonie enkele druppels bloed uit hun vingers te vermengen ten teken van hun verbintenis. Een paar, dat besloten heeft om voor de rest van hun leven bij elkaar te blijven en zelfs daarna in het hiernamaals, kunnen kiezen voor dit ritueel als een symbolisch benadrukking van hun eeuwige verbintenis. Soms wordt het gebruikt om een verbintenis te hernieuwen, welke door een moeilijke tijd is gegaan en het toch heeft overleefd. Er zijn vele varianten en paartjes voegen er vaak hun eigen wensen en ideeën aan toe om het "hun eigen" unieke ritueel te maken.

Slaaf/slavin, de onderdanige in een SM-spel of SM-relatie. Dit is in de regel met wederzijdse, vrijwillige instemming en er is voornamelijk sprake van een symbolisch eigenaarschap. Een slaaf is een onderdanige maar niet iedere onderdanige is een slaaf. Over de verschillen en overeenkomsten is niet iedereen het altijd met elkaar eens. In het algemeen is de mening dat een slaaf/Meester(es)-relatie meer complex en diepgaander in elkaar steekt dan die van een onderdanige/Dominant. Een onderdanige kan zich volledig geven maar heeft nog steeds controle over zijn eigen leven, terwijl een slaaf vrijwillig afstand doet van bepaalde rechten op een permanente of contractuele basis. Verder is het een relatief en subjectief begrip. Een slaaf/slavin heeft een sterk verlangen naar machtsuitwisseling, power exchange, die niet beperkt blijft tot bepaalde plaatsen en tijden. Zij wil die grenzen verminderen, in het bijzonder de grenzen aangaande het spel, alsook de mate waarin haar Meester kan verkiezen om tijd te spenderen aan voornamelijk D/s activiteiten, of over de manier waarin ze haar vrije tijd mag spenderen. Zij veronderstelt dat andere begrenzingen gerespecteerd zullen worden, bv afspraken over meerdere partners of rand-spel, zelfs al verwacht ze dat het geschenk van haar onderdanigheid goed gebruikt zal worden binnen deze begrenzingen. In welke mate deze machtsuitwisseling verder dan sensuele zaken gaat, hangt af van beide partners. Onderdanigen zijn vaak sterk en intelligent, en de hoeveelheid begeleiding en controle die zij in hun leven wensen kan variëren. Maar een slaaf of slavin wil meer aanwezigheid van een Meester(es) in haar leven.
Lustslaaf, slavin, een sub gespecialiseerd in het seksueel bevredigen van de Dom(me)

SM-relatie is een machtsrelatie op min of meer permanente basis. SM is hier een levenshouding, een levensstijl. zie ook '24/7 en 18/7'

Sub is iemand die de controle over zichzelf, met wederzijdse instemming en binnen afgesproken grenzen, tijdelijk of permanent heeft overdragen aan de dominant. Een sub kan door middel van specifieke voorafgesproken stopwoorden een situatie onmiddellijk stilleggen. Er moet bij de sub dus het vertrouwen bestaan in zijn/haar tegenpool in het (liefdes-)spel, de dominante, deze ook werkelijk zal stoppen.
Deze erotische machtsverhouding bestaat op basis van vrijwilligheid en de intensiteit kan wisselen. Een verhouding kan bestaan uit zogenaamde ‘speelmomenten’, wanneer de submissive tijdens het spel gehoorzaam is aan de overheersende persoon. Dit gebeurt op afgesproken tijden en volgens van tevoren vastgestelde regels die de submissive en de dominant samen hebben afgesproken. Maar een verhouding kan ook 24 uur per dag bestaan; dit noemt men een 24/7 relatie. In deze relatie is de submissive altijd onderdanig naar de overheersende persoon. Er zijn geen afgesproken ‘speelmomenten’ en de submissive probeert zich volledig te richten op de overheersende persoon.
Seksuele opwindig en bevrediging halen uit het tijdelijk overdragen van de wil/controle over zichzelf aan een Dom(me) met wederzijdse instemming en binnen afgesproken grenzen. Dit kan zijn door het uitvoeren van opdrachten, door bondage, eerbetuiging aan de Dom, enz. De sub heeft vaak iets met pijnlust, maar niet altijd.
Spelsub: een sub die alleen binnen het BDSM-spel machtsongelijkheid/hiërarchie wil.

Switch kan in een SM-spel de ene keer de onderdanige zijn, de andere keer de Dominant. Nee geen schakelaar. Alhoewel de Switch wel schakelt maar dan niet aan of uit. Maar tussen de Dominante rol en de onderdanige rol in een BDSM spel. Doorgaans wordt er achter de 'nick'naam van een Switch een: ^ geplaatst. Een switch kan ook iemand zijn die Dominant is tegenover mannen en onderdanig tegenover vrouwen of andersom.

pet / toy, de sub gedraagt zich en wordt behandels als hond/speelgoed 

property-owned Het voor het gevoel van de sub eigendom te zijn

Top Aanduiding voor de persoon die in een SM-spel pijn toedient en/of bondages aanbrengt, maar niet noodzakelijk ook dominante gevoelens heeft. Dit woord kom je voornamelijk in Engelstalige gebieden tegen. Ook door Homosexuelen die SM spelen wordt dit woord tegenwoordig veelvuldig gebruikt. Top is het tegenovergestelde van 'bottom'. zie ook 'Meester(es)'

TPE Afkorting van Total Power Exchange, aanduiding voor een relatie waarin de onderdanige vrijwillig de totale macht en zeggenschap - ook over zaken uit het dagelijks leven - overgeeft aan de Dominant(e).  TPE is een vorm van 24/7 die veel meer gebaseerd is op wederzijds respect. Maar ook gebaseerd op het aspect dat de onderworpene zich vrijwillig onderwerpt en dingen doet omdat die persoon die dingen wil doen. Dus niet enkel omdat het van de Dominant moet. Ook gaat men er bij TPE van uit dat de onderworpene niet stom is maar zelf wel kan bedenken of de kinderen sokken aan moeten en welke kleur. En als er niets is huis is, dat er boodschappen gedaan moeten worden.

under consideration, in beraad tot al dan niet een stapje verder gaan in de relatie.

under protection: onder bescherming, 'Protection' is een ongelooflijk serieuze inzet, en mag nooit lichtvaardig worden genomen. Bescherming betekent precies wat het zegt. Als u iemand beschermt, dan bent u verantwoordelijk voor hun veiligheid in een BDSM-omgeving.

Vanilla Aanduiding voor personen die niets met BDSM hebben.

Vrij, Een onderdanige die niet het "eigendom" is van een Dominant(e). Met deze onderdanige kan in de regel vrij gespeeld worden.

Wat ben ik?
Wie ben ik?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten