13 - rupsje nooit genoeg


Mijn lichaam doet raar. Mijn geest doet raar.

Het valt heel moeilijk te omschrijven.
Verschillende verlangens vechten om de eerste plaats. Verlangens die niet allemaal (kunnen) bevredigd worden. Die niet allemaal (mogen) bevredigd worden. Verlangens die ik geen naam kan geven. Teveel verlangen?
Emoties woeden om mij heen. Emoties die ik niet kan plaatsen.
Angst, omdat ik mij kwetsbaar opstel. Angst, dat ik mij ga loslaten. Angst om niet op tijd op de rem te staan. Angst om overspoeld te worden door gevoelens die niet beantwoord worden. Angst om stuk te maken.
Gevoelens krijgen... hoort er bij. Maar hoe ver en hoe diep kan het gaan? Wil ik het? Hoe diep wil ik gaan? Wil ik mij laten gaan?
Zo moeilijk allemaal, zoveel vragen.
Natuurlijk hoop ik op meer. Maar net dat is steeds mijn fout geweest. Mijn gedrag daaromtrent stootte af.
Of ik nam de stap als het te intens werd. Te bang om gekwetst te worden. Ik wil de touwtjes in handen hebben wat mijn emoties betreft. Dat lukt echter niet altijd.

Ik wil voelen en beleven. Weten wat de tegenpartij denkt, hoe hij zich voelt.
Ik wil geprezen worden, "goed gedaan meid, ik ben trots op je."

Ja, ik verlang ms toch iets meer dan enkel spel. Ik voel een gemis van warmte en liefde.
Ben ik dan verkeerd bezig? Ws wel. Of ik verlang van diegenen die dit nu net niet kunnen geven.
En opnieuw herinner ik me de raad van Mr K. Genieten van het moment. Wat komt komt.
Ach waarom doe ik altijd zo moeilijk? Waarom voel ik me altijd zo veeleisend? Waarom kan ik niet gewoon tevreden zijn met wat me aangeboden wordt?
Ik voel mij rupsje-nooit-genoeg.

2 opmerkingen:

  1. je stuitert, je zit tegen je plafond dat is duidelijk. Je bent niet verkeerd bezig naar mijn mening, als ik deze mag geven. Je hebt nog niet de juiste persoon gevonden en word misschien te snel te enthousiast naar mensen toe die het niet echt verdienen. respect en overgave moet verdiend worden en mag je niet zomaar cadeau geven aan iedereen die zichzelf Dom noemt. ik voel met je mee slavin_h ik begrijp je emoties en rusteloosheid, je bent niet alleen xxx poppemieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx Poppemieke, natuurlijk mag je je mening geven. Heel graag zelfs. Mja, ik ben ws wel te snel te enthousiast. Het broebelt diep vanbinnen, en ik kan het niet plaatsen.

      Verwijderen