18 - onevenwichtig

Het is een heuse heisa geweest. Het loopt niet zoals ik wil, het loopt niet zoals ik verwacht, maar ik hoop op beter. DI geeft Zijn gevoelens geen beetje bloot. Ik daarentegen ben een open boek. Het botst meer dan eens. W/we hebben al heftige discussie gehad, verwijten heen en weer geslingerd. Maar ja, ik ben verliefd geworden.
Momenteel ben ik kalm en rustig, ik zie wel wat komt, en heb de bal in Zijn kamp gegooid. Hoelang ik mij rustig kan houden is nog maar de vraag. Mezelf kennende weet ik dat ik plots weer in een versnelling hoger ga gaan. DI zal hier ofwel in meegaan, ofwel niet. Moet ik dan weer in discussie en verwijten om Hem een stapje verder te krijgen, of om zelf een stap terug te nemen?
Ja, ik heb schrik. Ik ben door alles al gekwetst geweest, ik heb pijn gevoeld, en ik heb er niet weer zin in.
Meer nog, ik weet niet of de verliefdheid er nog is. Ik maak mij er ook niet meer druk in. Ik voel mij in een fase dat ik mee neem wat Hij mij aanbiedt.
Afwachtend... Opnieuw een "het kan me niet schelen" gevoel.
Ik voel me wat op mijn honger blijven zitten. Een zekere onvoldaanheid. Een zeker wantrouwen die blijft sluimeren. Heftig als ik ben, zal het emmertje die zich heel rustig vult, plots weer als een tsunami gaan overlopen.
Ok, ja, W/we spreken af, Hij is lief, zacht en lekker. Zacht in Zijn hardheid, lief in Zijn slagen, lekker in Zijn spel. Maar daar blijft het wat hangen. Er gebeurt niets rondom. Waar Hij geen behoefte aan heeft, heb ik de behoeftes wel. Nochtans tracht Hij in te gaan op mijn vraag. Zij het met enige terughoudendheid.
Als ik het er probeer met Hem over te hebben, vindt Hij mij opdringerig en pushen. Mja, dus ik zwijg. Als ik vraag om af te spreken, heeft Hij geen tijd. Ok, ik leg me er zonder veel woorden aan vuil te maken bij neer. Ik vermijd discussie. Als ik Hem vraag naar zijn dag, krijg ik geen details.
De wederzijdse interesse is niet even groot.
En toch is dit deels wat ik wil. Ik hoef geen (gelijk welke) relatie waar ik samenwoon, of helemaal opgeslorpt word. Ik hoef geen relatie waar ik mijn eigen ding niet meer kan doen. Ik wil wel een persoon rond me waar we beiden evenveel inbreng hebben. Waar wederzijdse interesse is. Eerlijke interesse.
Ik wil mijn partner in crime, als mijn minnaar, mijn vriend, mijn lief. Ik wil die persoon kennen, vanbinnen en vanbuiten. Ik wil weten wat in hem omgaat, wat hem raakt.
Ik wil wat DI niet wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten