6 - jagende leeuw


Ik lijk wel een leeuw, in een kooi. Rustig soezend in de zon. Steeds waakzaam. Eens de prooi, waar ik op jaag, binnen bereik komt, slaag ik toe. De prooi is echter slim genoeg zich net buiten grijp afstand te houden. De prooi speelt een kat en muis spelletje met me, lijkt het. Hij put me uit. En verdwijnt dan weer uit mijn gezicht. Waardoor ik opnieuw in een rust val. Een rust, waar ik plannen smeed, uitkijk naar andere prooien. Komen er andere prooien in het zicht, doe ik een uitval. Waardoor die ene, gouden prooi mij weer komt tergen.

Ik wil er een punt achter zetten. Ik geef op. Tegelijk houd ik mijn golden boy in de gaten. Ik zoek manieren hem naar mij te lokken. Golden boy is echter slimmer dan dat, en houdt afstand. Hij laat zich niet vangen. Hij concentreert zich op zijn bezigheden.

Waarom begrijpt hij me niet? Het had zo mooi kunnen zijn.
Ik zoek. Overal. Elders. Ik vind hem niet. Nergens. Zelfs als ik hem vind, stel ik me de vraag of het ooit kan goedkomen zoals voorheen. Er is onherstelbare schade aangericht. Zowel van hem als van mij.

Ik kan het niet. Ik kan hem niet loslaten. Ik vind hem nergens. Ik kan hem niet zomaar vervangen. Zou hij mij een klein beetje tegemoet komen?

Waarom beseft hij niet wat hij mij aangedaan heeft? Waarom vraagt hij niets? Waarom staat hij niet stil bij mijn reacties?

Snapt hij niet dat ik voelde hoe hij mij ontglipte?

Ik chat. Ik chat met anderen, er is maar een heel minieme kleine groep die me weet te boeien. Ze blijven me niet boeien. Ik vergelijk... Nee, het is hem niet.

Een vriendin, die ik persoonlijk ken, heeft de link naar mijn blog. "Jij kan mooi schrijven." Haar reactie is als zalf op mijn open wonde.
Gister, b, kwam me vragen of ik doerga was van de blog. Ja dus. b volgt al geruime tijd de blog, en vindt er inspiratie. Thx b, ook dit bracht me zalf op mijn wonde.
Het doet goed te weten, dat dit anderen inspireert. Of aanzet, of zelfs dat mensen er uit leren. Zoals MG, die niet wist welke impact het ganse gebeuren kan hebben.
Want dat is een van mijn doelstellingen met mijn blog.
Thx allemaal!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten