laaiend


8/11/2013 - laaiend

Laaiend ben ik. Van woede!!
Naief schepsel dat ik ben.
Djeezes, en het ergste is he, dat ik er zelf om gevraagd heb.
Hij heeft het verdomd slim gespeeld. Hij heeft me gegeven wat ik vroeg. Opnieuw komen zijn woorden in mij op. 'Geef een vrouw wat ze wilt, en ze gaat door een vuur voor je.' Getuige mezelf. Niets ging spontaan, alles zei ik voor. Hij ging er maar al te graag op in.
Ja, 't zal wel, ik was beschikbaar, en nog graag ook. Ik was verdorie verliefd!! Dwaze ik. Ik kan mezelf voor de kop slaan.
Zo liegen!
Gister kreeg ik weer niets reactie op sms en skype. Dat hangt mijn voeten uit he. Ik stond nog wantrouwend, dat ik wou wegwerken. Dus ik trachtte maar weer es het positieve te zien.
Wat afwachtend ben ik gaan inloggen op chat. Rara... Hij was daar... op zoek naar getrouwde vrouwen! Al bij al had hij een aannemelijke uitleg. Hij zocht er enkel kinky gesprekken. Ik geloofde hem met enige achterdocht. Ik had hem nog nooit op een mogelijke leugen betrapt. Ik voelde wel dat er leugens waren. Maar zonder te betrappen mocht ik niet gaan oordelen. Ms was ik wel gewoon jaloers. Jah, ik ben immers te opdringerig, volgens hem. Ik wil te veel, te rap...
Ik herinnerde me woorden van iemand, die heeft mij onbewust geholpen. Ik log uit, en log opnieuw in op chat. De bitch in mij is wakker! Ik moet dit weten, ik zoek het zelf uit!
Onder een andere naam log ik in. Ik klik hem aan. Getver... die is gewoon uit op sexdate he! Ik ga weer uit chat en log op mijn naam in en confronteer hem. Hij blokt me. Maar is zou h niet zijn als ik nu al zou opgeven. Opnieuw onder een andere naam ingelogd. Hem aangesproken. Opnieuw wil hij daten!!
Ja, ik weet genoeg.
Laaiend ben ik!
Die man heeft mij in vertrouwen iets verteld, iets dat ik ontdekt had via google. Met een verhaaltje heeft hij mij weten te sussen. Er gingen al belletjes rinkelen. Maar ik gaf er geen aandacht aan. Toeme, ik weet ook wel welke gevolgen oorzaken kunnen hebben.
Door hem ben ik enkele mensen kwijt! Heb ik ruzie gemaakt. Zijn fouten schoof hij op anderen.
Idem met haar, die vrouw heeft in vertrouwen een paswoord gegeven van een geplaatste advertentie, hij is dat overal gaan proberen, op haar skype, haar fet, enz enz. Ja ok, niet slim van haar om overal hetzelfde pasw te gebruiken. Maar vooral hij is in de fout gegaan!! Misbruik maken van vertrouwen.
Als ik alles aan elkaar knoop... Hij is een gevaarlijk man. Wat ben ik blij dat ik mijn kids hier NOOIT kennis heb laten maken met hem. Niets geloof ik nog van hem.
Goh, ik moet mij inhouden, mijn woede uit te schreeuwen!
Het keert zich wel tegen hem.
Ook bij mij zijn er dingen kapot gemaakt. Ondanks ik me graag geef, blijft er altijd wat wantrouwen. Er is me al zoveel wijsgemaakt, zoveel beloofd.
Dit zal er niet op beteren. Ik zal altijd een wantrouwen blijven hebben, ook tegen hen die het WEL goed menen.
Ik ben contacten kwijt. Omdat ik hem geloofde!
Ik voel me zo kwaad, onbeschrijflijk!! Op mijn hart getrapt!

Zoekend naar een geschikte prent, kwam ik deze link tegen.

Een manipulator heeft als doel anderen te beïnvloeden om het gedrag of de perceptie van die ander te veranderen door middel van sluwe, achterbakse en bedrieglijke technieken. Dit is in het belang van de manipulator en gaat meestal ten koste van het ​​slachtoffer.

Een manipulator kent vaak zeer goed de zwakke punten van zijn slachtoffer en dus ook de meest effectieve tactieken om te slagen in zijn of haar opzet. Dit wordt meestal bereikt door zorgvuldig bedekte agressie. En dat kan zo subtiel zijn, dat het niet gemakkelijk gedetecteerd kan worden.

Manipulators weten wat ze willen en doen hard hun best om het te krijgen. De tactiek die ze gebruiken draait om het krijgen van macht en controle, waardoor het slachtoffer zich in de hoek geduwd voelt. Van zodra dat gebeurt, is de kans groter dat het slachtoffer zal toegeven aan de eisen van de manipulator.

Waarom manipuleren mensen?

Er zijn veel redenen om te manipuleren. Ze zijn net zo gevarieerd als de manipulators zelf.

Enkele drives zijn:
macht en controle willen hebben in hun relaties met anderen
hun gevoel van eigenwaarde verhogen; hun zelfvertrouwen is – al zou je dat niet denken – zeer laag
ze hebben niet de sociale vaardigheden die nodig zijn om op een sociaal aanvaarde manier te krijgen wat ze willen bij sommigen gaat het zelfs zo ver dat ze niet in staat zijn zich in te leven in de gevoelens van anderen en hun eigen verlangens als belangrijkste stellen

Omg, het 2e puntje heeft er mij es iemand op gewezen!
Het laatste puntje, we lagen constant in de clinch daaromtrent!

Hoe gaan ze te werk?

Er zijn vele technieken die manipulators kunnen gebruiken om macht en controle over hun slachtoffer te krijgen. Hier is een overzicht van een aantal manipulatietechnieken:
Laaiend van woede – Woede gebruiken om hun slachtoffers te shockeren. Vaak gaat het om gespeelde woede. De woede is gewoon een show om het slachtoffer zover te krijgen dat deze zich onderwerpt.
Bedekte intimidatie – Het slachtoffer wordt in de verdediging gedwongen door het gebruik van subtiele, indirecte of impliciete bedreigingen.
Van onderwerp veranderen – In plaats van een duidelijk antwoord te geven, zal de manipulator vaak van onderwerp veranderen, meestal zonder dat de verandering opgemerkt wordt.
Verwarring veinzen – De manipulator doel alsof hij of zij geen idee heeft waar het slachtoffer het over heeft, of in de war is door het onderwerp.
Onschuld veinzen – Suggereren dat er schadelijke zaken onbedoeld werden aangedaan of dat het niet gebeurd is.
Schuld opleggen – De manipulator beschuldigt een ​​gewetensvol slachtoffer dat hij of zij niet genoeg om de zaak geeft of te egoïstisch is. Het slachtoffer voelt zich daardoor vaak schuldig of schaamt zich, en begint aan zichzelf te twijfelen.
Liegen – Tegen de tijd dat de waarheid blijkt, kan het te laat zijn om er iets aan te doen. Veel manipulators zijn experts in het liegen en doen dit op subtiele manieren die moeilijk te achterhalen zijn.
De waarheid verzwijgen – De bedoeling hiervan is om iets onschuldig te laten lijken, of minder schadelijk dan het in werkelijkheid was.
Minimaliseren – De manipulator beweert dat zijn of haar gedrag niet zo schadelijk als wordt gesuggereerd.
Het slachtoffer spelen – Zichzelf als een slachtoffer van de omstandigheden of van andere mensen voordoen, om medelijden of sympathie te halen bij zijn of haar gewetensvolle slachtoffer.
Zondebok aanwijzen – Het slachtoffer of andere mensen de schuld geven van de negatieve acties of gevolgen van hun daden. Dit helpt om de manipulator in een beter daglicht te stellen. Het kan schade aanrichten aan de relaties van het slachtoffer met andere mensen, die misschien niet eens betrokken zijn geweest.
Rationaliseren – De manipulator geeft redenen waarom zijn of haar gedrag gerechtvaardigd en passend was. In combinatie met de schuld opleggen of de zondebok aanwijzen, zal de manipulator zichzelf vaak als een slachtoffer laten lijken, en sympathie oproepen van het echte slachtoffer.
Verleiding – Met behulp van charme of vleierij de verdediging van het slachtoffer onderuit halen, zodat de manipulator vertrouwen en loyaliteit wint.
Schaamte – Sarcasme en beledigingen uiten, zodat het slachtoffer aan zichzelf begint te twijfelen, angstig wordt en zichzelf onwaardig voelt. Dit kan worden bereikt door een zeer subtiele woeste blik of een onaangename toon in de stem.

Heb ik me zo laten inpakken!?
Proficiat! Je bent met grootste onderscheiding geslaagd, je bent een eersteklas manipulator.
Alle 14 punten hierboven beschreven, dit heb ik de voorbije maand ervaren met je.
Hoe vaak heb ik er niet over geschreven in het dagboek?
Jouw grootste voordeel, je bent verdorie een knap stuk, vrouwen vallen voor je, je weet daar zo goed op in te spelen. Je hebt dan nog een mooie job die toch iets betekent. Je hebt charme.
Dames, jullie zijn verwittigd. Wees voorzichtig met manipulators, wees op je hoede voor mannen als hem!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten